El català i l’occità, dues llengües bessones?

L’Occità és una llengua romànica parlada aproximadament per 1 milió de persones al sud de França i a la Vall d’Aran (Catalunya). De fet, França es dividia entre la llengua d’òc (sud) i la llengua d’oil (nord). A l’actualitat, l’occità només el parla 1 milió de persones, i malhauradament cada vegada més, l’ús d’aquesta llengua va desapareixent.

Tant l’occità com el català són dues llengües amb grans similituds. És per això que sovint es diu que es tracta de llengües agermanades, fins i tot, bessones. Potser és massa agosarat aquest últim adjectiu, però sí que és ben cert, que la relació entre totes dues llengües és molt estreta.

Ara bé, a França l’Occità no és una llengua reconeguda oficialment, en canvi, sí que ho és a la Vall d’Aran (Catalunya).

En el següent vídeo podeu escoltar a un jove francès que, atret pels orígens de l’occità, va començar a estudiar-lo quan va anar a viure al sud de França. Des d’aleshores es dedica a estudiar les influències entre el francès i l’occità, i a més, també està interessat a estudiar les connexions amb el català.

 

També us deixo un video del músic occità Patric versionant la cançó de Lluis Llach “L’estaca”.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s